plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučká a chutná fazuľka aj bez dlhého namáčania: Skúste ju pripraviť takto a inak ju už robiť nebudete!

Fazuľu už nemusíte hodiny namáčať, aby bola mäkká. Tento tip mi poradil šéfkuchár na dovolenke a skutočne funguje.Vyskúšajte tento skvelý recept z youtube, namočte ju len na 30 minút a môžete ju hneď variť.

Potrebujeme:

500 g bielej fazule

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

2 paradajky

2 PL paradajkového pretlaku

petržlenovú alebo koriandrovú vňať

4 PL olivového oleja

soľ, čierne mleté korenie, rascu, kurkumu, mletý zázvor podľa chuti

1/2 citróna

voliteľné: feferónka

Postup:

Fazuľu si dáme do misy, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 30 minút pod pokrievkou.

Medzitým si do hrnca vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, zalejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu, mletý zázvor a premiešame.

Zapneme sporák a restujeme.

Fazuľu scedíme a pridáme do hrnca.

Dobre premiešame a potom zalejeme vriacou vodou. Varíme na miernom ohni. Teraz si umyjeme paradajky a nastrúhame ich na hrubom strúhadle.

Pridáme nasekanú koriandrovú alebo petržlenovú vňať, paradajkový pretlak, premiešame a pridáme do hrnca s fazuľou. Prikryjeme pokrievkou a varíme 10 minút.

Ak máte radi pikantné, môžete vhodiť do hrnca jednu čili papričku. Citrón dobre umyjeme a dva mesiačiky aj so šupou vhodíme do hrnca. Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes