Fazuľu už nemusíte hodiny namáčať, aby bola mäkká. Tento tip mi poradil šéfkuchár na dovolenke a skutočne funguje.Vyskúšajte tento skvelý recept z youtube, namočte ju len na 30 minút a môžete ju hneď variť.
Potrebujeme:
500 g bielej fazule
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 paradajky
2 PL paradajkového pretlaku
petržlenovú alebo koriandrovú vňať
4 PL olivového oleja
soľ, čierne mleté korenie, rascu, kurkumu, mletý zázvor podľa chuti
1/2 citróna
voliteľné: feferónka
Postup:
Fazuľu si dáme do misy, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 30 minút pod pokrievkou.
Medzitým si do hrnca vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, zalejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu, mletý zázvor a premiešame.
Zapneme sporák a restujeme.
Fazuľu scedíme a pridáme do hrnca.
Dobre premiešame a potom zalejeme vriacou vodou. Varíme na miernom ohni. Teraz si umyjeme paradajky a nastrúhame ich na hrubom strúhadle.
Pridáme nasekanú koriandrovú alebo petržlenovú vňať, paradajkový pretlak, premiešame a pridáme do hrnca s fazuľou. Prikryjeme pokrievkou a varíme 10 minút.
Ak máte radi pikantné, môžete vhodiť do hrnca jednu čili papričku. Citrón dobre umyjeme a dva mesiačiky aj so šupou vhodíme do hrnca. Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!