Makový krémeš, ktorý nemá konkurenciu!

Perfektná kombinácia lahodného makového cesta jemného smotanového krému. Je fantastický a určite vám urobí pekný deň.

Perfektná kombinácia lahodného makového cesta jemného smotanového krému. Je fantastický a určite vám urobí pekný deň.

Potrebujeme:

8 bielkov

150 g kr. cukru

100 g mletého maku

50 g strúhaného kokosu

6 lyžíc hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na krém:

8 žĺtkov

150 g kr. cukru

300 ml mlieka

1 lyžicu kukuričného škrobu

3 lyžice smotanového alebo vanilkového pudingu

150 g masla

Na vrch:

150 g maslových sušienok

50 ml kávy

180 g tmavej čokolády

1 lyžičku masla

Postup:

Bielky ušľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Postupne primiešame múku, mak a kokos. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.

Kým sa cesto upečie, pripravíme si krém.

Žĺtky ušľaháme s cukrom, škrob rozpustíme v mlieku a vmiešame do žĺtkovej zmesi. Preložíme do vodného kúpela a zahrievame. Nakoniec pridáme aj puding a miešame nad parou, kým krém nezhustne. Potom zložíme z vodného kúpeľa a necháme celkom vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame našľahané maslo.

Vychladnutý krém navrstvíme na makové cesto. Na krém uložíme maslové sušienky, ktoré pokvapkáme kávou.

Nakoniec si pripravíme polevu. Čokoládu rozpustíme s maslom a navrstvíme na sušienky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mindenegybenblog