Za 5 minút pripravený a šup do rúry piecť.
Veľmi jednoduchý, hrnčekový, bez váhy a dokonca aj bez použitia mixéra.
Tento koláčik vôbec nie je suchý, je vláčny a dokážem si ho predstaviť aj s džemom pod čokoládou.
Potrebujeme:
1 hrnček = 250 ml
1 hrnček olej
2 hrnčeky kryštálový cukor
2 bal. vanilkový cukor
4 ks žĺtok
2 hrnčeky biely jogurt
2 hrnčeky polohrubá múka
2 hrnčeky mletý mak
1 bal. prášok do pečiva
Poleva:
150 g horká čokoláda
2 lyžice olej
Postup:
Pripravíme jednoduché cesto:
Vo veľkej miske zmiešame všetky suroviny:
cukor, olej, vanilku, vaječené žĺtky, múku, mak, prášok do pečiva a jogurt.
Premiešame vareškou.
Pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
Nalejeme cesto.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.
Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej.
Vaječné bielky spotrebujete pri inom druhu koláča.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)