Hrnčekový makový koláč bez použitia mixéra: 5 MINÚT a už sa pečie!

Za 5 minút pripravený a šup do rúry piecť.

Veľmi jednoduchý, hrnčekový, bez váhy a dokonca aj bez použitia mixéra.

Tento koláčik  vôbec nie je suchý, je vláčny a dokážem si ho predstaviť aj s džemom pod čokoládou.

 

 

...

 

Potrebujeme:

1 hrnček = 250 ml

1 hrnček olej

2 hrnčeky kryštálový cukor

2 bal. vanilkový cukor

4 ks žĺtok

2 hrnčeky biely jogurt

2 hrnčeky polohrubá múka

2 hrnčeky mletý mak

1 bal. prášok do pečiva

Poleva:

150 g horká čokoláda

2 lyžice olej

Postup:

Pripravíme jednoduché cesto:

 

 

Vo veľkej miske zmiešame všetky suroviny:

cukor, olej, vanilku, vaječené žĺtky, múku, mak, prášok do pečiva a jogurt.

 

 

Premiešame vareškou.

Pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.

Nalejeme cesto.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.

Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť.

 

 

Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej.

Vaječné bielky spotrebujete pri inom druhu koláča.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn