Makové tiramisu od mojej maminky: BOŽSKY chutný dezert bez pečenia – klasika s piškótami NIKOMU nechýba!

Vynikajúci nápad na spôsob sedliackeho Tiramisu – ako ho my doma zvykneme nazývať.

 

 

Namiesto klasických piškót sú v recepte použité rožky.

Možno sa vám to na prvý pohľad zdá podivné, no výsledok je naozaj vynikajúci.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Ingrediencie:

8 rožkov

1 liter mlieka

3 vaječné žĺtky

20 dkg práškového cukru

3 balíčky vanilkového cukru

12 dkg masla

15 dkg mletého maku

Ďalej:

 

 

4 čerstvé domáce vajcia

5 lyžíc cukor kryštálový

500 g macsarpone

Postup:

Rožky nakrjame na kolieska.

 

 

Natlačíme naň mletý vak.

Zvyšné prísady uvaríme:

Väčšinu mlieka dáme s vanilkovým cukrom na plameň a privedieme do varu.

 

 

Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtky a práškový cukor – aby sa celkom rozpustil.

Vriace mlieko zložíme z plameňa.

Pomalým prúdom vmiešame žĺtkovú zmes a dobre premiešame.

 

 

Opäť preložíme na plameň a uvaríme hustý puding.

Uvarený puding nalejeme na rožky posypaneé makom.

Krém:

 

 

Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielkov.

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.

Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme až kým sa cukor nerozpustí.

 

 

Pridáme mascarpone a jemne zašľaháme do žĺtkového krému.

Nakoniec opatrne zamiešame sneh, tak aby v ňom ostalo čo najviac vzduchu.

Na spodok misky dáme makové rožky, potom krém, potom makové rožky a opäť krém, vrch posypeme mletým makom alebo kakaovým práškom!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay