Nadýchané makové rožky: S droždím, ale nemusia kysnúť – NAJLEPŠIE pečivo pod slnkom!

1180

Vynikajúci recept na nekysnuté makové rožky, ktoré nekysnú a s cestom pracujete hneď!

Potrebujeme:

Na cesto:

35 dkg hladkej múky

1 vajce

2,5 dl mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 dkg droždia

5 dkg rozpusteného masla

1 lyžička cukru

Štipka soli

Na soli

Na náplň:

15 dkg maku

1 bal. vanilkového cukru

3 lyžice cukru

1 lyžička citrónovej kôry

1,5 dl mlieka

Na vrch:

1 vajce

Postup:

Na plnku uvaríme mlieko s dvoma druhmi cukru, potom zmiešame s citrónovou kôrou a makom.

Mlieko na cesto si trochu zahrejeme, vmiešame cukor, rozdrobíme v ňom droždie a počkáme, kým vyjde kvások.

Múku preosejeme do misky, zmiešame so soľou, vajíčkami, rozpusteným maslom a napučaným droždím.

Potom vypracujeme cesto.

Miesime, až kým sa cesto neprestane lepiť na steny misky a tiež sa prestane lepiť na ruky.

Z cesta hneď vytvarujeme dva bochníky a natiahneme do tvaru kruhu.

Nakrájame na 12 kúskov, na každý kúsok po lyžičkách navrstvíme makovú plnku a zrolujeme.

Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme rozšľahaným vajcom.

Pečieme v pri 190 stupňoch asi 25 minút do peknej červenkastej farby.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár