Makové rezy s vanilkovým krémom

Vynikajúci dezert, ktorý spája nadýchané makové cesto a vynikajúci vanilkový krém.

Vynikajúci dezert, ktorý spája nadýchané makové cesto a vynikajúci vanilkový krém.

Potrebujeme:

10 bielkov

10 lyžíc kryštálového cukru

200 g mletého maku

2 lyžice hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krém:

10 žĺtkov

1 l mlieka

3 bal. vanilkového pudingu

1 lyžičku vanilkovej arómy

250 g masla

8 lyžíc kryštálového cukru

Na ozdobu:

Čokoládové hoblinky

Postup:

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame cukor. V samostatnej miske zmiešame múku s makom a práškom do pečiva. Sypkú zmes postupne vmiešame do snehu tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne naň nasieme cesto a uhladíme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke a potom ho prekrojíme na dve časti.

Nakoniec si pripravíme vanilkový krém. 800 ml mlieka zmeišame s cukrom, vanilkovou arómou a preložíme na plameň. Zvyšok mlieka rozmiešame so žĺtkami a pudingovými práškami. Keď mlieko zovrie, odstránime ho z plameňa, zmiešame so žĺtkovou zmesou a opäť preložíme na slabý plameň, kde za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý krém. Necháme chvíľu vychladiť a do ešte teplého krému vmiešame maslo.

Na prvú polovicu cesta navrstvíme približne polovicu krému, prikryjeme druhou polovicou cesta a navrstvíme zvyšok krému. Nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblinkami čokolády. Vložíme do chladničky, aby krém stuhol a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika