plny-hrniec_transparent_negativ.png

Makové a orechové rožky podľa pani Terky: Len naplniť, zrolovať a už sa pečú – z tohoto cesta sú ako pampúšiky!

Pani Terka I. sa v skupine Recepty a rady do kuchyne podelia o svoj skvelý recept na domáce rožteky. Recept si získal veľkú popularitu a my sa tomu vôbec nedivíme. Rožteky podľa jej receptu sme tiež skúsili a hoci nie sú také krásne ako tie od Terky, chuťovo sú naozaj úžasné. Ďakujeme šikovnej autorke a veríme, že domáce rožteky podľa tohoto receptu potešia aj vás.

Potrebujeme:

1 kg múky polohrubej

Cca 1/2 l mlieka – mlieko pridávame podľa hustoty

1 kocka droždia

1 vajíčko

Cca 8 lyžíc oleja

Cukor ,troška soli všetko podľa chuti. A asi 8 lyžíc oleja.

Rada autorky: „Ja mám radšej cesto.Horšie sa s ním síce pracuje ale zato sú rožteky ako pampúšiky.“

Postup:

Pripravíme si klasické kysnuté cesto. Zmiešame rozdrobené droždie, olej, mlieko, múku, vajíčko, cukor, štipku soli. Vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na 6 rovnako veľkých bochníkov. Každý rozvaľkáme na kruh, rozdelíme na trojuholníčky, naplníme a zrolujeme. Potrieme vajíčkom, necháme podkysnúť len 5 minút a dáme do rúry.

Pečieme na 180 stupňoch asi 40 minút, alebo kým nemajú zlatú farbu.

Naše rožteky nemajú taký krásny tvar ako tie od pani Terky, pretože sme robili iný tvar – namiesto kruhu sme plnili plát – výsledok je však chuťovo fantastický.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes