plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkké tvarohové tyčinky: Slaná dobrota vhodná na akúkoľvek oslavu a stretnutie!

Slané aj sladké pochúťky si vždy nájdu miesto na každom slávnostnom stole.

Každá rodina más voje obľúbené, ktoré pripravuje rok čo rok, medzi naše slané maškrty patria tvarohové tyčinky.

 

 

Jednoduchý recept na neodolateľné tvarohové tyčinky podľa portálu sobors.

 

S našim jednoduchým receptom môžete experimentovať do sýtosti.

Môžete použiť použiť dva druhy tvarohu – jedna polovica môže byť kravská a druhá ovčia.

 

 

Do cesta môžeme zapracovať nadrobno nasekanú pažítku alebo šalotku a tým získame „jarný nádych“.

Jedno je však isté – bez ohľadu na to, ako budete tyčinky pripravovať, zožnete veľký úspech.

 

 

Ak ich budete skladovať prikryté, cesto zostane mäkké, no ak ho necháte na vzduchu, bude mať príjemne chrumkavú textúru.

 

Potrebujeme:

50 dkg hladkej múky

20 dkg masla

30 dkg tvarohu

kyslú smotanu

1 ČL soli

1 balenie sušeného droždia

1 vajce

Na potretie a dochutenie:

1 vajce

25 dkg nastrúhaného syra

Postup:

 

 

Múku preosejeme do misy a zmiešame so soľou.

Studené maslo trochu pomúčime.

Nastrúhame do misky a rukou vymiesime.

 

 

Potom pridáme droždie, tvaroh a vajce.

Nakoniec po lyžičkách pridávame smotanu.

Pridáme toľko smotany, koľko je potrebné, aby sme vymiesili cesto.

 

 

Vymiesené cesto zabalíme do fólie.

Vložíme na 30 minút do chladničky.

Prípadne ho tam môžeme nechať cez noc.

 

 

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2-3 mm.

Potom cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Cesto potom nakrájame na tyčinky požadovanej veľkosti.

Tyčinky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C.

Pečieme 15-20 minút.

Po vychladnutí môžeme tyčinky servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes