10-minútové medovníčky z hrnčeka: Fantasticky mäkučké ostanú aj bez jablka, zvládnete ich aj o polnoci!

3918 0

Mať dobrý recept na medovníčky, o tom sníva pred Vianocami každá gazdinka. Niektoré ten svoj NAJ už našli, niektoré stále ešte hľadajú. S týmto receptom viac hľadať nemusíte! Hotové sú za 10 minút, mäkké hneď po upečení a ostanú mäkké až do Vianoc. Stihnete ich aj na poslednú chvíľu ;)

Potrebujeme:

1 hrnček = 250 ml

2 hrnčeky hladkej múky

1/2 hrnčeka práškového cukru

70 gramov masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/4 hrnčeku medu

1 vajce

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL perníkového korenia

Postup:

V hrnci si roztopíme maslo a pridáme med. Zamiešame.

Vo väčšej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva, cukrom, vajíčkom a perníkovým korením.

Pridáme tekuté maslo s medom a vypracujeme hladké cesto.

Keď je cesto kompaktné a nelepí sa, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme.

Plech si vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň medovníčky.

Ak sa nám po upečení nechce medovníčky zdobiť polevou, poukladáme navrch kúsky vlašských orechov.

Pekne to vyzerá a ešte lepšie chutí.

Potrieme vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 8-10 minút.

Ak ste nepoužili na zdobenie orechy, môžete ozdobiť bielou cukrovou polevou. Fantázii sa medze nekladú ;)

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár