Mäkké a šťavnaté mäsko na francúzsky spôsob: Ideálny recept ak chcete jednoducho a dobre navariť!

Toto jedlo podľa receptu z youtube je ideálne aj pre začínajúce gazdinky, pretože je veľmi jednoduchý na prípravu a chutí skvele! Výborný recept pre všetkých, ktorí milujú chuť mäsa jemne na sladko!

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

10 g soli

5 g čierneho mletého korenia

3 cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g konzervovaného ananásu

250 g tvrdého syra

100 g majonézy

20 ml oleja na vymastenie

pekáč s rozmerom 34 x 42 cm

Postup:

Plech si vymastíme olejom, cibuľu očistíme a nakrájame na pol krúžky, ktoré naukladáme na plech.

Kuracie prsia si narežeme na tenšie plátky, prikryjeme potravinárskou fóliou a jemne naklepeme tĺčikom na mäso.

Osolíme, okoreníme a ukladáme na cibuľu. 

Konzervovaný ananás pokrájame na malé kúsky a ukladáme na každý plátok mäsa.

Zasypeme strúhaným syrom a polejeme majonézou, ktorou sme si naplnili zdobiace vrecko. 

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

BONUS – Kuracie prsia s jablkami

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

3 strúčiky cesnaku

2 jablká

30 g citróna

20 g masla

50 ml medu

5 g kurkumy

5 g soli

2 g čierneho mletého korenia

Postup:

Vrch kuracích pŕs narežeme niekoľkými drážkami, do ktorých vložíme plátky cesnaku. Potom si umyté jablká očistíme a nakrájame na plátky. Naukladáme ich spolu s plátkami citróna do každej drážky v mäse.

Nakoniec do každej drážky ešte vložíme plátok masla.

Vložíme do vymasteného pekáča a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Medzitým si pripravíme omáčku z medu a kurkumy, osolíme, okoreníme.

Touto omáčkou teraz potrieme celý povrch mäska a dopečieme ešte 10 minút.

Prajeme dobrú chuť!