plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkké a nadýchané šišky bez droždia: Hotové za 20 minút!

Pripravte si na raňajky tieto nadýchané a jemné šišky.

Vyrobíte ich rýchlo a jednoducho.

Prípravu zvládnete zo surovín, ktoré sa bežne nachádzajú v kuchyni a chladničke v každej domácnosti.

 

 

 

Fantastické mäkké šišky podľa receptu z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

125 ml mlieka

1 vajce

1 PL masla

225 g hladkej múky

2-3 PL kryštálového cukru

štipku soli

1/2 ČL sódy bikarbóny

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Do hlbokej misy spolu preosejeme múku, sódu bikarbónu a soľ.

Pridáme aj vajíčko a cukor.

Vyšľaháme do hladka.

 

 

Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.

V kôpke múky urobíme jamku.

Pridáme rozpustené maslo.

pridáme aj rozšľahané vajce a teplé mlieko.

 

 

Cesto premiešame lyžicou.

Potom ho vymiesime rukami, kým nie je mäkké a mierne lepkavé.

Múku pridávame podľa potreby.

Cesto prekryjeme fóliou.

Necháme 10 minút odpočívať.

 

 

Cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm.

Okrúhlym pohárom z neho povykrajujeme kruhy.

V strede každého kruhu urobíme pomocou malého tvaru okrúhly otvor.

 

 

Šišky opečieme vo veľkom množstve rozpáleného oleja.

Pečieme na mernom ohni z oboch strán do zlatista.

Potom ich premiestnime na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

Môžeme ich posypať cukrom a servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes