Pripravte si na raňajky tieto nadýchané a jemné šišky.
Vyrobíte ich rýchlo a jednoducho.
Prípravu zvládnete zo surovín, ktoré sa bežne nachádzajú v kuchyni a chladničke v každej domácnosti.
Fantastické mäkké šišky podľa receptu z portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
125 ml mlieka
1 vajce
1 PL masla
225 g hladkej múky
2-3 PL kryštálového cukru
štipku soli
1/2 ČL sódy bikarbóny
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Do hlbokej misy spolu preosejeme múku, sódu bikarbónu a soľ.
Pridáme aj vajíčko a cukor.
Vyšľaháme do hladka.
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
V kôpke múky urobíme jamku.
Pridáme rozpustené maslo.
pridáme aj rozšľahané vajce a teplé mlieko.
Cesto premiešame lyžicou.
Potom ho vymiesime rukami, kým nie je mäkké a mierne lepkavé.
Múku pridávame podľa potreby.
Cesto prekryjeme fóliou.
Necháme 10 minút odpočívať.
Cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm.
Okrúhlym pohárom z neho povykrajujeme kruhy.
V strede každého kruhu urobíme pomocou malého tvaru okrúhly otvor.
Šišky opečieme vo veľkom množstve rozpáleného oleja.
Pečieme na mernom ohni z oboch strán do zlatista.
Potom ich premiestnime na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Môžeme ich posypať cukrom a servírovať.
Dobrú chuť!