plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajomstvo dokonalej kuraciej pečene v omáčke je konečne odhalené: TROMFNE aj najdrahšie mäso!

Dokonale chutná kuracia pečň v omáčke s hubami. Nebesky chutný obed.

Chutnej hustej omáčke neodoláte, dominuje jej údenosť a slanosť slaniny.

 

 

Chute nasaje aj mäkká pečeň.

Výnimočný recept na jemnú kuraciu pečeň v slaninovo-hubovej omáčke z portálu sobors.

Kuracia pečeň je veľmi všestranná ingrediencia, aj keď je chutná vyprážaná, dá sa z nej pripraviť nespočetné množstvo chutných jedál.

Okrem klasickej pečenej verzie a pečeňových halušiek ju vyskúšajte aj varenú v rôznych omáčkach a uvidíte, že nič nepokazíte.

Keď chceme pečeň maslovo mäkkú, musíme ju pred pečením namočiť do mlieka.

Nemali by sme ju piecť príliš dlho, len ju dookola osmažíme na silnom plameni, dovtedy bude vnútro takmer hotové.

Soľ pridáme až na záver, prípadne omáčku podľa potreby dochutíme.

 

 

V našej verzii omáčku dochutí slanina a šampiňóny, múka ju zahustí a maslo urobí krémovou.

Ak si prajete, omáčka môže byť redšia alebo hustejšia.

Je to len na vás.

Prečo sa oplatí jesť kuraciu pečeň pravidelne?

Kuracia pečeň je bohatým zdrojom železa, ktoré je dôležité pre prenos kyslíka v tele.

Obsahuje tiež vysoký obsah vitamínu B12, ktorý je dôležitý pre tvorbu červených krviniek a zdravie nervového systému.

Ďalej je kuracia pečeň dobrým zdrojom vitamínu A, kyseliny listovej, medi, selénu a zinku.

Konzumácia kuracej pečene môže pomôcť predchádzať anémii z nedostatku železa.

Môže tiež pomôcť zlepšiť kognitívne funkcie a pamäť. Kuracia pečeň môže tiež pomôcť posilniť imunitný systém.

Má antioxidačné vlastnosti, ktoré chránia telo pred poškodením voľnými radikálmi.

Môže tiež pomôcť znížiť riziko srdcových chorôb a rakoviny.

Na kuraciu pečienku v omáčke potrebujeme:

 

 

2 PL rastlinného oleja

2 malé červené cibule

500 g kuracej pečene

30 g masla

1 PL hladkej múky

soľ

mleté čierne korenie

6 plátkov slaniny

 

 

250 g šampiňónov

mlieko

1 PL sójovej omáčky

180 ml vývaru

Postup:

Kuraciu pečeň namočíme na hodinu do mlieka. Potom scedíme a odstránime žily.

Slaninu nakrájame na malé kocky.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky.

Na panvici rozohrejeme olej.

 

 

Vložíme slaninu a opražíme.

Potom pridáme cibuľu a smažíme do mäkka.

Pridáme šampiňóny a niekoľko minút spolu smažíme.

Všetko z panvice preložíme na tanier.

V prípade potreby vymeníme olej v panvici.

Vhodíme do nej kuracie pečienky, potom ich na prudkom ohni smažíme 5 minút, kým nebudú zvnútra prepečené.

 

 

Osmažené pečienky vložíme do taniera.

Do panvice pridáme maslo a keď sa rozpustí, pridáme múku a premiešame.

Po minúte za stáleho miešania zalejeme vývarom a pridáme sójovú omáčku.

Dochutíme soľou a čiernym korením a varíme, kým zmes nezhustne.

Pečeň a šampiňónovú zmes vložíme do omáčky.

Zohrejeme a ihneď servírujeme.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes