Ak chcete uvariť fazuľu do mäkka, trvá to pomerne dlho.
Máme však pre vás vynikajúci kuchársky trik.
Vďaka nemu bude fazuľa mäkká už za 15 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Fazuľa je bohatá na bielkovinu, železo a ďalšie živiny, a preto by ste si ju nemali odopierať len kvôli dlhej dobe prípravy.
Vďaka tomuto triku z portálu curapelanatureza ušetríte čas pri sporáku, aj energie!
Ako uvariť fazuľu za 15 minút?
Potrebujeme:
1/2 kg fazule
1 malú cibuľu
3 plátky citróna
soľ podľa chuti
vodu
Postup:
Fazuľu si nasypte do hlbšej misy a zalejte vodou.
Potom vložte plátky citróna do vody s fazuľou.
Citrón je dôležitý na odstránenie plynov, ktoré zostávajú vo vnútri zŕn.
Nechajte hodinu lúhovať.
Pozor!
Neprekračujte dve hodiny, pretože proces sa môže pokaziť a fazuľa sa bude rozpadať.
Po uplynutí doby namáčania vodu sceďte.
Odstráňte aj plátky citróna.
Teraz vložte fazuľu do tlakového hrnca s novou vodou.
Cibuľu nakrájajte na veľmi malé kúsky a pridajte do hrnca.
Pridajte soľ a premiešajte.
Nechajte variť len 15 minút.
Uvidíte, že po vybratí bude fazuľa mäkká a polievka bude veľmi lahodná.
V tomto procese ste ušetrili v priemere viac ako 40 minút energií.
Vďaka vysokému obsahu železa je fazuľa odporúčanou potravinou pre ľudí s anémiou.
Obsahuje tiež veľa vlákniny a pomáha posilniť imunitný systém.
Táto chutná plodina navyše obsahuje vlákninu a prospieva srdcu.
Dobrú chuť!