plny-hrniec_transparent_negativ.png

TRIK, ako uvariť fazuľu len za 15 minút: Ušetríte za DRAHÝ plyn a fazuľa bude uvarená úplne do mäkka!

Ak chcete uvariť fazuľu do mäkka, trvá to pomerne dlho.

 

 

Máme však pre vás vynikajúci kuchársky trik.

Vďaka nemu bude fazuľa mäkká už za 15 minút.

Fazuľa je bohatá na bielkovinu, železo a ďalšie živiny, a preto by ste si ju nemali odopierať len kvôli dlhej dobe prípravy.

 

 

Vďaka tomuto triku z portálu curapelanatureza ušetríte čas pri sporáku, aj energie!

Ako uvariť fazuľu za 15 minút?

Potrebujeme:

1/2 kg fazule

1 malú cibuľu

3 plátky citróna

soľ podľa chuti

vodu

Postup:

Fazuľu si nasypte do hlbšej misy a zalejte vodou. 

 

 

Potom vložte plátky citróna do vody s fazuľou.

Citrón je dôležitý na odstránenie plynov, ktoré zostávajú vo vnútri zŕn.

 

 

Nechajte hodinu lúhovať.

Pozor!

Neprekračujte dve hodiny, pretože proces sa môže pokaziť a fazuľa sa bude rozpadať.

Po uplynutí doby namáčania vodu sceďte.

 

 

Odstráňte aj plátky citróna.

Teraz vložte fazuľu do tlakového hrnca s novou vodou. 

 

 

Cibuľu nakrájajte na veľmi malé kúsky a pridajte do hrnca.

Pridajte soľ a premiešajte.

Nechajte variť len 15 minút. 

 

 

Uvidíte, že po vybratí bude fazuľa mäkká a polievka bude veľmi lahodná.

 

 

V tomto procese ste ušetrili v priemere viac ako 40 minút energií. 

Vďaka vysokému obsahu železa je fazuľa odporúčanou potravinou pre ľudí s anémiou.

 

 

Obsahuje tiež veľa vlákniny a pomáha posilniť imunitný systém.

Táto chutná plodina navyše obsahuje vlákninu a prospieva srdcu.

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes