plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nezvyčajný recept na pečienku v omáčke: Pridajte túto tajnú ingredienciu, aby bola mäkká a šťavnatá!

Základný recept na pečienku v omáčke je veľmi jednoduchý a vyžaduje minimálnu námahu.

Stačí však pridať jednu tajnú ingredienciu, aby bola úžasne šťavnatá, jemne sladká a taká jemná, že sa rozplýva na jazyku.

Navyše, na toto jedlo potrebujete len pár surovín.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu haps a všetci sa budú zalizovať. 

Keď si tento recept osvojíte, oplatí sa z času na čas experimentovať aj s ingredienciami.

Tajnou prísadou, ktorú sa oplatí pridať, je jablko. 

Potrebujeme:

500 g kuracej pečienky

1 veľké jablko

2/3 šálky zeleninového alebo hydinového vývaru

soľ

čierne mleté korenie

rastlinný olej

3 PL hladkej múky

Postup:

Pečienku očistite od blán a žiliek, potom ju opláchnite pod tečúcou vodou a sceďte.

Takto pripravenú pečienku posypeme múkou. 

 

 

Cibuľu nakrájajte na hrubé kocky.

Jablko si umyte a nakrájajte na osminky. 

 

 

Na panvici si rozohrejte 3 lyžice oleja.

Orestujte na ňom cibuľu.

 

 

Keď je hotová, vyberte ju z tuku na tanier.

Na rozpálený tuk po cibuľke prihodíme kúsky pečienky obalenej v múke a opečieme zo všetkých strán.

Do opečenej pečene pridáme cibuľu, jablko.

Zalejeme horúcim vývarom.

Dusíme asi 10 minút, kým sa jablko nezačne rozpadávať a omáčka nezhustne.

 

 

Nakoniec dochutíme soľou a korením.

Dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes