Mäkká a nadýchaná JAPONSKÁ omeleta z dvoch vajec: Neodolateľná pochúťka!

Už vás omrzeli vajcia na mäkko, na tvrdo, či obyčajná praženica?

Ponúkame vám recept na kórejskú omeletu, ktorá je jemná ako obláčik a okamžite si ju zamilujete.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na úžasnú ázijskú omeletu z youtube kanála Dream Cooking 드림쿠킹.

...

 

 

Potrebujeme:

2 vajcia

1/8 ČL soli

10 g kryštálového cukru (1 PL)

neosolené maslo

Postup:

 

 

Do misky rozbijeme vajcia.

Vyberieme žĺtky a preložíme ich do druhej misy.

 

 

Do misky so žĺtkami pridáme soľ.

Metličkou dôkladne rozšľaháme.

 

 

Do misky s bielkami nasypeme cukor.

Metličkou vyšľaháme penu.

 

 

Žĺtky pridáme do misy s bielkami.

A dôkladne vymiešame.

Na panvici roztopíme maslo.

 

 

Nalejeme vajíčkovú zmes.

Panvicu prekryjeme pokrievkou.

Na miernom ohni varíme 3-5 minút.

 

 

Potom omeletu prehneme a natočíme tak, aby sa opiekol okraj (viď video).

Panvicu prekryjeme.

Pečieme ďalšie dve minúty.

 

 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash