Dnes vám ukážeme skvelý trik ako pomlieť veľa cesnaku naraz bez toho, aby ste špinili mlynček na mäso, mixér alebo lis.
Táto metóda je veľmi jednoduchá a môžete roztlačiť aj 15 strúčikov naraz.
Zoberte si potravinársku fóliu alebo pevnejšie mikroténové vrecúška, podľa toho, čo máte práve poruke.
Na ňu poukladajte strúčiky cesnaku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prikryte druhou vrstvou fólie alebo druhým mikroténovým vrecúškom a nechajte medzi strúčikmi trocha priestoru.
Teraz si zoberte tĺčik na mäso. Najskôr budete potrebovať hladkú stranu tĺčika.
Cesnak dobre potlčte aby bol čo najjemnejší. Bude to trvať asi 5 sekúnd.
Teraz obráťte tĺčik na druhú stranu a opäť cesnak roztlčte.
Táto štruktúra tĺčika oddelí vlákna cesnaku.
Stopy po tĺčiku ostanú viditeľné aj na fólii, či vrecúšku.
Teraz môžete dať fóliu, či vrecúško dolu a cesnak je pripravený.
A nie je potrebné umývať žiadny špinavý riad!