Majstrovský kuchársky trik ako prelisovať veľa cesnaku naraz a rýchlo bez lisu, aj mlynčeka!

Dnes vám ukážeme skvelý trik ako pomlieť veľa cesnaku naraz bez toho, aby ste špinili mlynček na mäso, mixér alebo lis.

Táto metóda je veľmi jednoduchá a môžete roztlačiť aj 15 strúčikov naraz.

Zoberte si potravinársku fóliu alebo pevnejšie mikroténové vrecúška, podľa toho, čo máte práve poruke.

Na ňu poukladajte strúčiky cesnaku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prikryte druhou vrstvou fólie alebo druhým mikroténovým vrecúškom a nechajte medzi strúčikmi trocha priestoru.

Teraz si zoberte tĺčik na mäso. Najskôr budete potrebovať hladkú stranu tĺčika.

Cesnak dobre potlčte aby bol čo najjemnejší. Bude to trvať asi 5 sekúnd.

Teraz obráťte tĺčik na druhú stranu a opäť cesnak roztlčte.

Táto štruktúra tĺčika oddelí vlákna cesnaku.

Stopy po tĺčiku ostanú viditeľné aj na fólii, či vrecúšku.

Teraz môžete dať fóliu, či vrecúško dolu a cesnak je pripravený.

A nie je potrebné umývať žiadny špinavý riad!