plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešajte majonézu s múkou a máte základ na toto skvelé jedlo: Cesto naplňte chutnou kuracou plnkou a všetci pri stole sa budú zalizovať!

Netradičné jedlo, ktoré vás svojou chuťou milo prekvapí. Na cesto podľa tohto receptu z youtube potrebujete len múku a majonézu.

Potrebujeme:

0,5 kg hladkej múky

400 g majonézy

Na plnku:

kuracie prsia

bujón alebo vývar

trochu oleja

papriku

paradajky

6 strúčikov cesnaku

1 veľkú cibuľu

paradajku

100 g čiernych olív

šálku paradajkového pretlaku

1 ČL soli

koreniny podľa chuti

pažítku, mladú cibuľku alebo koriandrovú vňať

Postup:

Do misy si nasypeme múku, pridáme majonézu a vypracujeme hladké cesto. Cesto musí byť vláčne a malo by sa pekne odlepovať od rúk. Vložíme do misy, zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky.

Kým nám cesto odpočíva, pripravíme si plnku. Kuracie prsia vložíme do tlakového hrnca, zalejeme vývarom alebo pridáme do vody bujón a varíme asi 10 minút. Necháme v hrnci kým je pod parou, potom mäso vyberieme a nastrúhame alebo nakrájame na malé kúsky.

Teraz si pripravíme zeleninu. Do mixéra dáme pokrájanú papriku, cibuľu, paradajku, aj strúčiky cesnaku. Zeleninu rozmixujeme a pridáme na panvicu spolu s mäsom. Zalejeme paradajkovým pretlakom, dochutíme soľou a podľa chuti môžete pridať aj iné koreniny. Môžeme pridať nakrájanú jarnú cibuľku alebo pažítku, prípadne koriandrovú vňať.

Keď máme pripravenú plnku, môžeme si vybrať cesto a naplníme si ho. Cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme na tenkú placku. Na tú navrstvíme plnku, zabalíme a preložíme do zapekacej misy.

TIP: Na plnku môžete navrstviť napríklad krémový syr alebo strúhaný syr.

Vajce vymiešame s majonézou a potrieme cesto zvrchu. Popicháme vidličkou a vložíme do rúry najskôr pri 200 °C na 10 minút a potom znížime teplotu na 180 °C a necháme piecť ešte 35 minút. Hotovo, môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes