Netradičné jedlo, ktoré vás svojou chuťou milo prekvapí. Na cesto podľa tohto receptu z youtube potrebujete len múku a majonézu.
Potrebujeme:
0,5 kg hladkej múky
400 g majonézy
Na plnku:
kuracie prsia
bujón alebo vývar
trochu oleja
papriku
paradajky
6 strúčikov cesnaku
1 veľkú cibuľu
paradajku
100 g čiernych olív
šálku paradajkového pretlaku
1 ČL soli
koreniny podľa chuti
pažítku, mladú cibuľku alebo koriandrovú vňať
Postup:
Do misy si nasypeme múku, pridáme majonézu a vypracujeme hladké cesto.
Cesto musí byť vláčne a malo by sa pekne odlepovať od rúk.
Vložíme do misy, zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky.
Kým nám cesto odpočíva, pripravíme si plnku.
Kuracie prsia vložíme do tlakového hrnca, zalejeme vývarom alebo pridáme do vody bujón a varíme asi 10 minút.
Necháme v hrnci kým je pod parou, potom mäso vyberieme a nastrúhame alebo nakrájame na malé kúsky.
Teraz si pripravíme zeleninu.
Do mixéra dáme pokrájanú papriku, cibuľu, paradajku, aj strúčiky cesnaku.
Zeleninu rozmixujeme a pridáme na panvicu spolu s mäsom.
Zalejeme paradajkovým pretlakom, dochutíme soľou a podľa chuti môžete pridať aj iné koreniny.
Môžeme pridať nakrájanú jarnú cibuľku alebo pažítku, prípadne koriandrovú vňať.
Keď máme pripravenú plnku, môžeme si vybrať cesto a naplníme si ho.
Cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme na tenkú placku.
Na tú navrstvíme plnku, zabalíme a preložíme do zapekacej misy.
TIP: Na plnku môžete navrstviť napríklad krémový syr alebo strúhaný syr.
Vajce vymiešame s majonézou a potrieme cesto zvrchu.
Popicháme vidličkou a vložíme do rúry najskôr pri 200 °C na 10 minút a potom znížime teplotu na 180 °C a necháme piecť ešte 35 minút.
Hotovo, môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: