Trik, ako vyrobiť majonézu z obyčajného MLIEKA a bez vajec: Vynikajúca, hustá a nikto neveril, že nie je kupovaná!

5182

Táto majonéza je vynikajúca do šalátov, k hlavným jedlám alebo na obložené chlebíčky a sendviče. Pripravíte ju veľmi ľahko, za pár sekúnd a je vždy sa vydarí. Chuť sa nelíši od chuti klasickej majonézy. Návod od kuchárky sme našli na youtube.

Potrebujeme:

100 ml mlieka (izbovej teploty)

200 ml oleja (izbovej teploty)

2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

čajová lyžička horčice

1/3 čajovej lyžičky sušeného cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ lyžička soli

Postup:

1. Nalejte mlieko a olej do nádobky (je dôležité, aby obe prísady boli izbovej teploty; inak sa majonéza nevydarí).

Foto: youtube/Калнина Наталья

2. Ponorte mixér do nádoby a zapnite ho. Mlieko a olej sa premiešajú.

Foto: youtube/Калнина Наталья
Foto: youtube/Калнина Наталья

3. Pridajte horčicu, granulovaný cesnak, soľ a citrónovú šťavu. Rozmixujte mixérom, až kým sa hmota nezmení a nezhustne.

Foto: youtube/Калнина Наталья
Foto: youtube/Калнина Наталья

Majonéza je pripravená. Môžete ju skladovať v chladničke 5 až 7 dní.

Foto: youtube/Калнина Наталья

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár