plny-hrniec_transparent_negativ.png

Namiesto kalorickej majonézy zo surových vajec: Perfektná domáca majonéza z kyslej smotany, o 5 minút ju môžete dať do šalátu!

Vyskúšajte domácu verziu majonézy, ktorú ja vyrábam už roky a zatiaľ nás ešte neomrzela. Ochutnajte, je skvelá a môžete ju obmieňať ako len chcete!

Vyskúšajte domácu verziu majonézy, ktorú ja vyrábam už roky a zatiaľ nás ešte neomrzela. Ochutnajte, je skvelá a môžete ju obmieňať ako len chcete!

Potrebujeme:

7 lyžíc kyslej smotany (pre ešte ľahšiu verziu môžete použiť biely jogurt)

1 lyžicu citrónovej šťavy

1 lyžičku medu (alebo cukru)

1 lyžičku morskej soli

½ lyžičky horčicového prášku

Potrebujeme:

Olivový olej osolíme, pridáme horčicový prášok (alebo jednu lyžičku horčice). Môžete pridať aj iné prísady – bylinky, cesnakový prášok atď. Vmiešajte citrónovú šťavu, smotanu (pre ešte ľahšiu verziu zvoľte nízkotučný jogurt). Dôkladne premiešajte do hladkej hmoty a môžete hneď pridávať do šalátov a iných receptov.

Môj tip: niekedy do majonézy pridávam aj roztlačený žĺtok uvarený natvrdo. Je to veľmi chutné vylepšenie.

Majonézu skladujeme v uzatvárateľnej nádobe v chladničke. Vďaka oleju a citrónovej šťave vydrží pomerne dlho.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes