Nalejte OLEJ do mlieka a o 5 minút máte vynikajúcu domácu MAJONÉZU: Úplne BEZ vajec, málokto to pozná!

Domáca majonéza je veľmi chutná, ale veľa ľudí ju nechce robiť so surovými vajíčkami.

Ukážeme vám skvelý recept na domácu majonézu, ktorá je veľmi krémová a lahodná a nevyžaduje surové vajcia.

 

 

Chuť je fantastická a nemusíte sa báť, že by vám pri výrobe zrazila.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Odkedy sme ju vyskúšali, robíme ju vždy takto, pretože je veľmi lahodná a oveľa jednoduchšia ako tradičná verzia.

Recept sme našli na kanáli KETKES kitchen.

 

 

V uzavretej fľaši sa môže uchovávať v chladničke niekoľko dní.

Fľašu máme vždy v chladničke, lebo chlebíčky s ňou lepšie chutia.

Keď robíme francúzsky šalát, primiešame k nemu aj túto majonézu.

 

 

Potrebujeme:

100 ml mlieka,

200 ml oleja,

2 polievkové lyžice jablčného octu,

pol lyžičky soli,

pol lyžice horčice

Postup:

Do misky nalejeme mlieko a olej.

 

 

Ponorným mixérom mixujeme 1 minútu.

Mixujeme bez toho, aby sme ho zdvyhli zo dna nádoby. 

Následne 1 minútu mixujeme pohybmi zhora-dole (viď video).

 

 

Teraz pridáme ocot.

Pridáme aj soľ a cukor.

Nakoniec aj horčicu.

 

 

Opäť mixujeme 1 minútu – pohybmi zhora nadol.

Majonéza je hustá a lahodná.

Odložte na 30 minút do chladničky.

 

 

Po pol hodine bude textúra jemnejšia, ale môžete ju použiť aj hneď

Môžete si ho dochutiť ako chcete.

Namiesto jablčného octu je možné pridať citrónovú šťavu.

 

 

Je krémovejšia ako verzia z obchodu.

Veľmi sa nám to páči, najmä preto, že príprava nevyžaduje veľa práce a vždy to dobre dopadne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay