plny-hrniec_transparent_negativ.png

Majkine rezy: Najlepší jablkový zákusok s krémom a sušienkami – skúste raz a určite ho nebudete robiť len na oslavu!

Vrstvený jablkový zákusok s fantastickým krémom a jemnou kakaovou piškótou. Vyzerá nádherne a chutí ešte lepšie.

Potrebujeme:

Na kakaovú piškótu:

8 vajec
1 pohár cukru
1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
1 pohár pšeničnej múky hladkej
3 polievkové lyžice kakaa

Na krém: 

2 šálky mlieka
3/4 pohára cukru
5 žĺtkov
Vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt
2 polievkové lyžice pšeničnej múky hladkej
2 polievkové lyžice zemiakového škrobu
250 g masla

Na jablkovú hmotu:

1 kg jabĺk
3 polievkové lyžice cukru
2 bal. vanilkového pudingu

Ďalej:

Vanilkové sušienky

Postup:

Piškóta:

Bielky oddelíme od žĺtkov. Pridáme do nich štipku soli a šľaháme. Na záver pridáme cukor a vyšľaháme na hustý sneh. Pri nízkej rýchlosti všľaháme jeden žĺtok za druhým.

Preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva. Pridáme do vaječnej hmoty a dôkladne premiešame.

Pečieme 35-40 minút pri teplote 180 stupňov (forma 25 x 26 cm). Necháme vychladnúť.

Po vychladnutí rozrežeme na dve rovnaké časti.

Krém:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, múkou a 1/2 šálky mlieka, zvyšok mlieka dáme variť. Potom vmiešame žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť a do vychladnutej hmoty vmiešame našľahané maslo.

Jablková hmota:

Jablká nastrúhame a s cukrom dusíme asi 10 minút. Potom do hmoty vmiešame pudingové prášky a uvaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

Vrstvíme:

1/2 kakaovej piškóty, 1/2 vanilkového krému, vrstva sušienok, 1/2 jablkovej hmoty, vrstva sušienok, zvyšok jablkovej hmoty, zvyšok krému a druhá časť kakaovej piškóty. Na vrch môžeme naliať kakaovú polevu.

Koláč odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky, sušienky krásne zmäknú a celý koláč bude krásne vláčny a jemný.

zdroj: znowcosupieklam.blogspot.com

Najlepšie recepty na dnes