Krémový a pritom nerobíte žiaden krém. Tento zákusok si musí zamilovať každý, kto ochutná. Všetci hovoria, že chutí, akoby mal v strede pudingový krém, preto ten názov. Puding však doň vôbec nejde.
Potrebujeme:
115 g masla
480 ml mlieka
4 vajcia
4 kvapky octu
150 g práškového cukru
1 lyžica vody
115 g polohrubej múky
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Práškový cukor na posypanie
Postup:
Predhrejeme rúru na 160 ° C a pekáč pečte. maslo roztopíme a mlieko krátko zahrejeme na plameni.
V samostatnej miske porazíme vaječné biele s octom, až kým nevznikne tuhý sneh. Žĺtky ušľaháme s cukrom a roztopeným maslom. Pridáme aj vodu a vymiešame hladkú krémovú zmes. Po častiach primiešame aj múku. Nakoniec opatrne primiešame mlieko a vanilkový extrakt. Celkom naposledy vmiešame ručne aj sneh – vmiešavajte po častiach
Na plech vystlaný papierom nalejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre približne 45-60 minút. Ak je vrch koláčika príliš tmavý, prikryte ho s alobalom. Pudinkový koláčik necháme úplne vychladnúť vo forme. Pred podaním posypeme cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)