Magický krém na zdobenie a plnenie dezertov: Výborne drží, nezráža sa a keď ho raz skúsite, už nikdy nezaváhate, čím plniť vianočné dobroty!

Tento krém má pri pečení svoje výsostné miesto. Je totiž najlepší, aký som kedy skúsila. Tiež ho možno poznáte ako Swiss krém.

Potrebujeme:

5 ks bielkov

500 g masla

Štipku soli

300 g kr. cukru

Postup:

Bielky zľahka našľaháme nad parou a keď zbelejú, postupne k nim pridáme cukor a soľ.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potom zmes šľaháme nad parou – je dobrú, strážiť si teplotu na 50 stupňov, vtedy je krém najlepší. Šľaháme do hustej peny.

Keď je krém hustý, zložíme z pary a pridáme maslo nakrájané na kúsky (maslo musí mať izbovú teplotu). Všľaháme do zmesi, tak, aby sa obe hmoty dokonale prepojili.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár