Magický koláč s makom: Neodolateľná viacvrstvová sladká dobrota!

Pripravte si doma jemný, nadýchaný makový koláč z pár ingrediencií.

Naše deti mak zbožňujú, takže keď príde čas na pečenie, voľba väčšinou padne na túto úžasnú makovú delikatesu.

 

 

Fantastický recept na jemný makový koláč z youtube kanála Kuhanje je zabavno.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

5 žĺtkov

125 g práškového cukru

100 g hladkej múky

100 g maku

125 g masla

500 ml mlieka

5 bielkov

štipku soli

Na posypanie:

práškový cukor alebo čokoládu

Postup:

Do hlbokej misy pridáme žĺtky.

Pridáme cukor a vyšľaháme krém svetlej farby.

 

 

Do zmesi pridáme múku.

Ďalej pridáme mak a rozpustené maslo.

 

 

Nalejeme mlieko a mixérom dobre premiešame.

Do hlbokej misy pridáme bielky.

 

 

 

Pridáme štipku soli a šľaháme do tuha.

Potom pridáme makovú zmes a metličkou dôkladne zamiešame.

 

 

Formu na pečenie vystelieme, vymastíme maslom a nalejeme zmes.

Formu vložíme do rúry a pečieme 60 minút pri teplote 160°C.

 

 

Po upečení necháme dezert vychladnúť.

Potom odstránime formu, papier, vrch posypeme cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels