Syrovo-cesnaková bundička na mäsko, filé aj zeleninu: Bez vyprážania, najlepšie cestíčko pod slnkom!

Toto cestíčko je naozaj výborné a môžete v ňom obaliť  kuracie prsia, bravčové rezne, ale aj rybie filé či zeleninu. Moje deti vždy ako prvé zjedia toto cestíčko a až potom mäsko. Je naozaj výborné a vôbec nie také mastné ako vyprážané.

Toto cestíčko je naozaj výborné a môžete v ňom obaliť  kuracie prsia, bravčové rezne, ale aj rybie filé či zeleninu. Moje deti vždy ako prvé zjedia toto cestíčko a až potom mäsko. Je chutné,chrumkavé a vôbec nie také mastné ako vyprážané. Voláme ho syrová bundička.

Potrebujeme (na 2 kg mäsa alebo zeleniny):

4 vajcia

500 ml mlieka

500 g strúhaného údeného syra

3 strúčiky cesnaku

cca 60 g hl múky

...

1 bal. kypriaceho prášku do pečiva

Soľ

Postup:

V miske zmiešame všetky prísady na cestíčko a jednoducho v ňom obalíme všetky kúsky rezňov (alebo rybu či zeleninu). Dáme na vymastený plech (alebo na plech vystlaný papierom, ktorý ale ešte pomastíme olejom). Pečieme pri teplote 195 stupňov približne 1 hodinu. Počas pečenia obrátime.  Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor receptu: Žaneta Hudáková