Magická dvojfarebná bábovka so salkovým krémom!

Fantastická dvojfaberná bábovka s kakaovým cestom a výborným salko krémom. Oplatí sa vyskúšať.

Potrebujeme:

Na tmavú vrstvu:

¾ šálky polohrubej múky

¼ šálky kakaa

½ šálky kr. cukru

½ lyžičky jedlej sódy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

¼ lyžičky prášku do pečiva

Štipku soli

5 lyžíc oleja

2 veľké vajcia

½ šálky kyslej smotany 12%, alebo biely jogurt

Na bledú vrstvu:

530 g sladeného kondenzovaného mlieka

1 a ½ šálky mlieka

6 vajec

1 lyžičku vanilkovej arómy

1 šálka = 250 ml

Postup:

Do misky dáme múku, kakao, cukor, sódu, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme aj smotanu, olej, vajcia a premiešame. Zmes navrstvíme do vymastenej formy na bábovku.

Potom zmiešame kondenzované a obyčajné mlieko, vajcia a vanilkovú arómu. Všetko premiešame a zmes navrstvíme na kakaovú hmotu – nebojte sa, že hmoty sa premiešajú, ostanú pekne oddelené. Formu vložíme do väčšieho plechu a nalejeme doň 1 liter horúcej vody. Preložíme do horúcej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút. Necháme vychladiť a potom vo forme vložíme do chladničky na 4 hodiny. Následne vyberieme z chladničky a rýchlym pohybom obrátime na tanier a vyklopíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: stylowi

Témy:


Pridajte svoj komentár