Mafiánske zemiaky: Toto schová do vrecka aj tradičné francuzáky, celá rodina si chodila po dupľu!

346 0

Fantastické zemiaky, recept z časopisu – vrelo odporúčam!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, varíme 20 minút, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm

750 g údeného mäsa nakrájané na plátky s hrúbkou 1 cm

1 cibuľa, nakrájaná nadrobno

60 g masla

1 polievková lyžica hl. múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kocka zeleninového bujónu

250 ml voda

150 ml smotany na šľahanie

300 g jemne nastrúhaného syra

2 strúčiky pretlačeného cesnaku

Maslo na vymastenie misy – stačí len málo

Postup:

Na masle osmažíme cibuľu s hladkou múkou dohneda. Pridáme vodu (trochu odložíme bokom na rozmiešanie bujónu) a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom pridáme smotanu, bujón rozmiešaný vo vode a privedieme do varu. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a 1/2 syra. Miešame, kým sa syr nerozpustí.

Do misy navrstvíme striedavo zemiaky (ochutíme soľou a korením) a plátky mäska. Zalejeme omáčkou a posypeme zvyšným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na 175 stupňov a necháme piecť 20-30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto:reprofoto chefkoch

autor: Miška

Témy:


Pridajte svoj komentár