Fantastické zemiaky, recept z časopisu – vrelo odporúčam!
Zemiaky sú krémové, veľmi chutné a viete ich pripraviť doslova za pár minút.
U nás majú dokonca väčší úspech, ako klasické francúzske zemiaky.
Nváhajte a skúste tento recept.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov, varíme 20 minút, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm
750 g údeného mäsa nakrájané na plátky s hrúbkou 1 cm
1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
60 g masla
1 polievková lyžica hl. múky
1 kocka zeleninového bujónu
250 ml voda
150 ml smotany na šľahanie
300 g jemne nastrúhaného syra
2 strúčiky pretlačeného cesnaku
Maslo na vymastenie misy – stačí len málo
Postup:
Na masle osmažíme cibuľu s hladkou múkou dohneda.
Pridáme vodu (trochu odložíme bokom na rozmiešanie bujónu) a za stáleho miešania privedieme do varu.
Potom pridáme smotanu, bujón rozmiešaný vo vode a privedieme do varu.
Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a 1/2 syra.
Miešame, kým sa syr nerozpustí.
Do misy navrstvíme striedavo zemiaky (ochutíme soľou a korením) a plátky mäska.
Zalejeme omáčkou a posypeme zvyšným syrom.
Dáme do rúry vyhriatej na 175 stupňov a necháme piecť 20-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto:reprofoto chefkoch
autor: Miška