Mafiánske obložené rezne: Toto schová do vrecka aj tradičný rezeň v trojobale, celá rodina si chodila po dupľu!

Vynikajúci a rýchly obed podľa vynikajúceho kulinárskeho kanálu Chutná minútka. Recept pod názvom Mafiánske zemiaky som vyskúšala už niekoľkokrát, vždy s iným druhom mäsa a zakaždým bol výsledok vynikajúci.

Vynikajúci a rýchly obed podľa vynikajúceho kulinárskeho kanálu Chutná minútka.

Recept pod názvom Mafiánske zemiaky som vyskúšala už niekoľkokrát, vždy s iným druhom mäsa a zakaždým bol výsledok vynikajúci.

 

 

Potrebujeme:

4 kúsky kuracieho, bravčového mäsa, prípadne môžete použiť aj rybie filé

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zemiaky (asi 2 kúsky)

Soľ

Korenie

Paradajky

1 väčšia cibuľa

Kyslá smotana alebo majonéza

Strúhaný syr

Postup:

 

 

Mäso si pod fóliou zľahka naklepeme, ochutíme korením (ak používate korenie s obsahom soli, už netreba dodatočne soliť).

Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska.

Ja som zemiaky na pár minút dala do vriacej osolenej vody – asi na 7 minút, kedže som mala naozaj hrubšie kolieska.

Teraz ideme vrstviť na vymastený plech.

Je to veľmi jednoduché.

Na dno uložíme kolieska zemiakov – asi dve kolieska, na kolieska natrieme trochu kyslej smotany alebo majonézy.

Posypeme syrom, pridáme mäso, kolieska cibule, kolieska paradajky.

A nakoniec opäť vrstvu kyslej smotany/majonézy.

 

 

Celko nakoniec bohato posypeme strúhaným syrom.

 

 

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.

 

 

Podávame s čerstvou zeleninou.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)