Mafiánske obložené rezne: Toto schová do vrecka aj tradičný rezeň v trojobale, celá rodina si chodila po dupľu!

6999

Vynikajúci a rýchly obed podľa vynikajúceho kulinárskeho kanálu Chutná minútka. Recept pod názvom Mafiánske zemiaky som vyskúšala už niekoľkokrát, vždy s iným druhom mäsa a zakaždým bol výsledok vynikajúci.

Potrebujeme:

4 kúsky kuracieho, bravčového mäsa, prípadne môžete použiť aj rybie filé

Zemiaky (asi 2 kúsky)

Korenie

Paradajky

1 väčšia cibuľa

Kyslá smotana alebo majonéza

Strúhaný syr

Postup:

Mäso si pod fóliou zľahka naklepeme, ochutíme korením (ak používate korenie s obsahom soli, už netreba dodatočne soliť).

Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska, ja som zemiaky na pár minút dala do vriacej osolenej vody – asi na 7 minút, kedže som mala naozaj hrubšie kolieska.

Teraz ideme vrstviť na vymastený plech. Je to veľmi jednoduché.

Na dno uložíme kolieska zemiakov – asi dve kolieska, na kolieska natrieme trochu kyslej smotany alebo majonézy. Posypeme syrom, pridáme mäso, kolieska cibule, kolieska paradajky a opäť vrstvu kyslej smotany/majonézy.

 

Celko nakoniec bohato posypeme strúhaným syrom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.

Podávame s čerstvou zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár