Na marhuľovej farme v Maďarsku sme okrem barack pálenky robili z čerstvých marhúľ aj tento fantastický koláčik, podĺa receptu pani domácej. Robím ho aj doma a vynikajúci je aj s iným ovocím.
Potrebujeme:
Plech s rozmermi 36×26 cm
3 vajcia
200 mlieka
200 ml oleja
1 hrnček kryštálového cukru (250 ml)
2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
Tvarohová plnka:
1 tvaroh
1 menšie vajce
Práškový cukor
Marhule
Postup:
Cesto vymiešame (najskôr vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké) a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto uložíme marhule – výborné sú aj slivky a kyselkavejšie bobuľovité plody, ja robím najradšej mix marhule a slivky.Na tvarohovú náplň len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany. Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)