Maďarský tvarohový koláč s marhuľami: Cesto ľahké ako pierko – len vyliať na plech a pridať ovocie!

Na marhuľovej farme v Maďarsku sme okrem barack pálenky robili z čerstvých marhúľ aj tento fantastický koláčik, podĺa receptu pani domácej. Robím ho aj doma a vynikajúci je aj s iným ovocím.

Potrebujeme:

Plech s rozmermi 36×26 cm

3 vajcia

200 mlieka

200 ml oleja

1 hrnček kryštálového cukru (250 ml)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

Tvarohová plnka:

1 tvaroh

1 menšie vajce

Práškový cukor

Marhule

Postup:

Cesto vymiešame (najskôr vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké) a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto uložíme marhule – výborné sú aj slivky a kyselkavejšie bobuľovité plody, ja robím najradšej mix marhule a slivky.Na tvarohovú náplň len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany. Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)