plny-hrniec_transparent_negativ.png

Maďarský tvarohový koláč s čerešňami: Skúsila som namiesto obyčajnej bublaniny a odvtedy u nás rozvoniava stále – fantastický!

Vynikajúci koláčik s tvarohom a domácimi čerešňami. Ak chcete skúsiť niečo ešte chutnejšie, ako je klasická bublanina, tento koláčik je tým pravým.

Vynikajúci koláčik s tvarohom a domácimi čerešňami. Ak chcete skúsiť niečo ešte chutnejšie, ako je klasická bublanina, tento koláčik je tým pravým.

Potrebujeme:

Cesto:

3 ks vajcia

200 ml mlieko

200 ml olej

250 ml Kr. cukor

500 ml polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

Tvarohová vrstva:

250 g tvaroh

1 ks vajíčko

podľa chuti práškový cukor

čerešne

Postup:

V miske si vajíčka vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme mlieko, olej a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, na cesto uložíme čerešne.
Do medzier medzi ovocie navrstvíme kôpky tvarohu zmiešaného s cukrom a vajíčkom.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu – sledujeme.

Upečený koláč poprášime cukrom a môžeme podávať.

Najlepšie recepty na dnes