Maďarský mrežovník s božským krémom: Tento starý koláč môže konkurovať najdrahším dezertom z cukrárne!

Výborný koláčik od mojej starkej z Maďarska. Voláme ho maďarský mrežovník, na rozdieľ od nášho jablkového má namiesto vrstvy jabĺčok len tvarohový krém. A je naozaj božský!

Výborný koláčik od mojej starkej z Maďarska. Voláme ho maďarský mrežovník, na rozdieľ od nášho jablkového má namiesto vrstvy jabĺčok len tvarohový krém. A je naozaj božský!

Potrebujeme:

Cesto:

  • 125 g práškového cukru,
  • 125 g masla,
  • 1 vajce,
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru,
  • 250 g hl. múky,
  • štipka soli.

Na plnenie:

  • 1 kg tvarohu,
  • 8 vaječných bielkov,
  • 8 vaječných žĺtkov,
  • 100 g zmäknutého masla,
  • 200 g práškového cukru,
  • 2 g vanilky,
  • 3 lyžice kukuričného škrobu,
  • 100 g hrozienok,
  • štipka soli

Postup:

Zmiešajte zmäknuté maslo s práškovým cukrom a pridajte vajíčko a vanilku.
Preosejte múku a pridajte ju k maslovej zmesi, pridajte aj  soľ a vymiešajte cesto. Zabaľte do fólie a vložte ju do chladničky na 30 minút.

Potom odoberte 2/3 cesta a navrstvite ho na dno plechu na pečenie vystlaného papierom na pečenie. Popichajte s vidličkou a cesto vložte do predhriatej rúry na teplotu 180 stupňov. Pečte 12 až 15 minút.

Pripravte náplň. Tvaroh prešľahajte mixérom. Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom. Nakoniec do zmesi vmiešajte jedno po druhom aj žĺtky. Bielky ušľahajte na tuhý sneh so štipkou soli. Nakoniec obe zmesi premiešajte a pridajte aj hrozienka a škrob.

Náplň rovnomerne navrstvite na základňu cesta. Zostávajúce cesto rozvaľkajte a nakrájte na prúžky, tie uložte na vrch do tvaru mriežky. Koláč umiestnite do predhriatej rúry na 180 ° a pečte asi 40 minút, potom rúru vypnite, otvorte dvierka rúry a nechajte ju vychladnúť spolu s koláčom vo vnútri.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.