Neskutočne chutná krémovo-orechová torta „Maďarský krémeš“, akú ste ešte nechutnali.
Moja babička nás kŕmila týmto lahodným dezertom pri každom rodinnom stretnutí a oslavách.
Fantastický recept z youtube kanála lecker mit Ann na neskutočnú krémovú tortu.
Potrebujeme:
4 vajíčka
štipku soli
80 g kryštálového cukru
80 g hladkej múky
vanilkový cukor (voliteľné)
Na plnku:
1 vajce
150 g kryštálového cukru
štipku soli
400 g mlieka
2 PL kukuričného škrobu
100 g masla
Na vrchnú časť:
100 g ľubovoľných orechov
Na namočenie:
vodu
kryštálový cukor
rum podľa chuti
Postup:
Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky.
Do misy s bielkami pridáme soľ a za šľahania mixérom postupne pridávame cukor.
Potom do krému počas šľahania pridávame žĺtky.
Do krému postupne preosejeme múku s vanilkovým cukrom a jemne premiešame.
Formu na tortu na spodku vystelieme papierom na pečenie a vložíme krém.
Krém zarovnáme, formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Po upečení vyberieme cesto z formy, položíme na neho mriežku.
Pretočíme a odstránime spodnú časť formy a papier.
Do rajnice pridáme vajce, cukor, soľ a vareškou miešame, kým nevznikne krém.
Potom do zmesi pridáme mlieko, škrob, vanilkový cukor.
Zamiešame a na sporáku varíme do zhustnutia.
Krém premiestnime do misky, prekryjeme fóliou.
Necháme vychladnúť.
Z cesta odkrojíme vrch a potom ho prekrojíme na polovicu.
Odkrojenú časť cesta vložíme do nádoby na mixér.
Pridáme ľubovoľné orechy a mierne rozmixujeme.
V miske rozšľaháme maslo.
Postupne za šľahania pridávame krém.
V malej miske zmiešame vodu, cukor a rum.
Cesto vložíme do formy na tortu vystlanej fóliou.
Obidve časti cesta pokropíme rumovou zmesou.
Potom pridáme krém, prekryjeme cestom, vyberieme z formy.
Nanesieme krém na celú plochu a posypeme orechovou zmesou.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: