Maďarský guláš so zemiakmi

Maďarský guláš je u nás v rodine mimoriadne obľúbený.

 

 

Moja rodina ho pripravuje roky podľa odskúšaného receptu a za mňa je naozaj ten najlepší, aký som kedy ochutnala.

Ak máte chuť na pravý maďarský guláš, držte sa tohoto receptu a zaručene nebudete ľutovať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g hovädzie glejovky

2-3 lyžice bravčová masť

4-5 ks cibuľa

5 strúčikov cesnak

1 lyžica sladká mletá ​​paprika

1 lyžička mletá ​​štipľavá paprika

1 lyžica paradajkový pretlak

3 ks zelená paprika

2-3 ks paradajky

4 ks stredne veľké zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Umyté mäso nakrájame na väčšie kocky.

 

 

V hrnci so silným dnom speníme na rozohriatom masle / masti cibuľu a cesnak.

Pridáme mäso a sprudka opečieme za stáleho miešania zo všetkých strán, až sa mäso na povrchu zatiahne.

Ďalej ho opekáme na miernejšom ohni bez podliatia.

 

 

Opekáme, kým sa šťava nevydusí na tuk.

Guláš tak získa peknú farbu a výraznú chuť.

 

 

Osolíme a odstavíme z ohňa.

Vmiešame mletú sladkú aj štipľavú papriku.

Premiešame, pridáme paradajkový pretlak.

Podlejeme trochou teplej vody, maximálne do polovice výšky mäsa, aby sa dusilo, a nie varilo.

 

 

Hrniec vrátime na oheň a pod pokrievkou dusíme domäkka.

Podlievame len vtedy, keď sa všetka šťava vydusí a hrozí pripálenie, lepšie je dusiť mäso vo vlastnej šťave.

Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky.

 

 

Pridáme aj papriky a paradajky a dusíme pod pokrievkou domäkka, trvá to asi ďalších 20 minút.

Nakoniec guláš podľa gusta dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Podávame najlepšie s čerstvým bielym pečivom alebo chlebom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay