plny-hrniec_transparent_negativ.png

Maďarský čereňový koláč – jednoduchý a veľmi chutný: To cesto tromfne aj linecké, ide o výborný rodinný recept!

Výborný rodinný recept od našej tety z dedinky Babarcszőlős, aj preto mu prischol názov Maďarský koláč. Toto cesto sa môže naplniť aj plnkou zo strúhaných jabĺk, orechov a tiež z maku.

Výborný rodinný recept od našej tety z dedinky Babarcszőlős, aj preto mu prischol názov Maďarský koláč. Toto cesto sa môže naplniť aj plnkou zo strúhaných jabĺk, orechov a tiež z maku.

Potrebujeme:

  • 50 dkg múky
  • 12 dkg kr. cukru
  • 20,5 dkg margarínu,
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 štipku soli
  • 2 vajcia
  • 1 dl kyslej smotany
  • Strúhanú citrónovú kôru z 1 citrónu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • Na vrchnú časť koláča:
  • 1 vajíčko
  • Prísady na náplň
  • 50 dkg zaváraných višní alebo čerešní
  • 1 bal vanilkového pudingu
  • 20 dkg cukru alebo podľa chuti
  • 1 štipka mletej škorice,
  • 1 balenie vanilkového cukru

Postup:

Ovocie dáme rozvariť s cukrom, koreninami a potom pridáme pudingový prášok a varíme, kým hmota nezhustne.

Všetky zložky na cesto zmiešame a vypracujeme hutné, jednotné cesto. Rozdelíme na dve časti a jednu polovicu rozvaľkáme a navrstvíme na dno plechu na pečenie, vymasteného maslom.

Cesto posypeme strúhankou, navrstvíme náplň, opäť strúhanku a pomocou valčeka prenesieme na vrch druhú časť cesta. Popicháme vidličkou, potieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-) 

zdroj: egyszerugyorsreceptek

Najlepšie recepty na dnes