plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálne údené zemiaky – treba na ne len 2 lyžice oleja: Keď začnú rozvoniavať, hneď máte plnú kuchyňu!

Výborné zemiaky s údenenou vôňou a výbornou chuťou. My ich máme veľmi radi a keď ochutnáte tak určite sa zapáčia aj vám.

Výborné zemiaky s údenenou vôňou a výbornou chuťou. My ich máme veľmi radi a keď ochutnáte tak určite sa zapáčia aj vám. :-)

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov – netreba šúpať, stačí len dobre umyť

2 lyžice repkového oleja

1,5 lyžičky  korenia sladká údená paprika

1/2 lyžičky korenia pálivá údená paprika – prípadne 50:50 ak máte radi pálivejšie jedlá, alebo môžete pálivú papriku úplne vynechať

1 lyžičku rímskej rasce

Postup:

Zemiaky nakrájame na mesiačiky alebo na kolieska (približne rovnako veľké). Rúru nastavím na 220 stupňov a do rúry. Predhrejeme rúru na 220 ° C. Do rúry dáme nahriať plech na pečenie aj s olejom (lyžičku oleja si odložte bokom). V miske zmiešame papriku so zemiakmi a olejom. Dobre premiešame a dáme na plech so zahriatym olejom. Posypeme rascou a plech dáme do spodnej polovice rúry. Pečieme 5 minút, potom znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme asi hodinu (možno aj menej, treba sledovať). Nakoniec ochutíme soľou, korením a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes