Originálne palacinky z kysnutého cesta: Netradičná receptúra s ktorou sú palacinky ešte jemnejšie a chutnejšie!

Kysnuté palacinkové cesto má ešte jemnejšiu textúru ako to tradičné. Je síce hustejšie a smaženie trvá dlhšie, ale výsledok stojí za to!

Kysnuté palacinkové cesto má ešte jemnejšiu textúru ako to tradičné.

Je síce hustejšie a smaženie trvá dlhšie, ale výsledok stojí za to.

 

 

Tento a viac skvelých recetov sme našli na stránke napadovy.blog.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

5 dl mlieka

15 g droždia

2 vajcia

1 ČL cukru

štipku soli

olej

Voliteľné:

Džem

Tvaroh

Lekvár

Nutella

Kyslá smotana

Šľahačka

Česrtvé ovocie

Postup:

 

 

Rozmrvené droždie dajte do 1 dl mlieka a rozmiešajte.

Vajcia si rozdeľte na žĺtky a bielky.

 

 

Bielky vyšľahajte so štipkou soli na hustý sneh.

 

 

Do žĺtkov vmiešajte droždie v mlieku.

Potom pridávajte zvyšok mlieka striedavo s múkou.

 

 

Nakoniec jemne primiešajte sneh z bielkov.

Nechajte stáť 15 minút.

Na panvici si zohrejte olej.

Cesto si rozdeľte na časti.

 

 

Tenké palacinky opekajte z oboch strán asi 2 minúty, kým nemajú peknú zlatohnedú farbu.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: napadovy.blog

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels