Výborné maďarské pagáčiky z kyslej smotany!

Výborné pagáčiky z kyslej smotany, s úplne jednoduchou prípravou. Sú vynikajúce a navyše rýchlo pripravené.

Výborné pagáčiky z kyslej smotany, s úplne jednoduchou prípravou. Sú vynikajúce a navyše rýchlo pripravené.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

250 g masla alebo palmarínu

200 g kyslej smotany

2 ks žĺtkov

1 kocku droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 ml vlažného mlieka

1 lyžicu kr. cukru

1-2 lyžičky soli

1 vajce na potretie

Postup:

Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Potom pridáme aj ostatné prísady a vypracujeme jednotné cesto.

Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a preložíme – najskôr zľava doprava a potom zhora-dole. Necháme 10 minút odstáť, rozvaľkáme a celý postup zopakujeme 3 x.

Potom z rozvaľkaného cesta (s hrúbkou asi 1 cm) vykrojíme menšie pagáčiky a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a kým sa rúra zahreje, necháme ešte odstáť. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)