Maďarské obrátené rezne v jemne pikantnej omáčke: Geniálne papanie, ktoré viete pripraviť za pár minút!

Výborné zapečené rezne, jemne pikantné a skutočne jednoducho pripravené. Mäsko netreba vôbec soliť, omáčka ho skvele ochutí!

Potrebujeme:

500 gr. mäsa (napr. bravč. karé, alebo kuracie mäso)

4 vajcia

Strúhanku

Na omáčku:

3 dcl vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice dijonskej horčice

2 lyžice pálivého kečupu

Štipku červenej papriky (môžeme aj pálivú)

1/2 lyžice vegety

Majoránka, prípadne ďalšie koreniny podľa chuti

Postup:

Rezne si vyklepeme – nesolíme a obalíme v strúhanke. Strúhanku silno popritláčame.  Obalené rezne v strúhanke omočíme v rozšľahaných vajciach a prudko vysmažíme z oboch strán.

Mäso uložíme kaskádovito do zapekacej misy, ktorú sme si potreli maslom.

V miske poriadne rozmiešame 3dcl vody, 2 lyžice dijonskej horčice, 2 lyžice kečupu a 1 lyžicu vegety. Touto omáčkou zalejeme mäso. Posypeme bylinkami podľa chuti.

Dáme zapiecť na 200C prikryté alobalom cca 20 min. a potom ešte odokryté dopečieme tak 15 min.