Moja mama pozná RECEPT na najlepšie MAĎARSKÉ langoše: Nebesky mäkučké, jemné a chutia fantasticky – stokrát lepšie ako tie zo stánku!

Úžasné „Maďarské“ langoše podľa receptu mojej mamy.

Sú neskutočne nadýchané a jemnučké.

Ka’ždý, kto ochutnal hovorí, že ide o najlepší recept.

 

 

...

Potrebujeme:

500-530 g vody

1 lyžička cukru

1 kg hladkej múky

200 g jemne strúhaných varených zemiakov

3 rovné lyžičky soli

30 g čerstvého droždia

Na vyprážanie:

olej

Na potretie:

Cesnak

Soľ

Kyslú smotanu

Kečup

Strúhaný tvrdý syr

Postup:

Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie.

 

 

Necháme 10-15 minút stáť.

Pridáme ďalšie suroviny a vypracujeme jednotné cesto.

Cesto necháme 30-45 minút vykysnúť.

 

 

Potom cesto prepracujeme na pomúčenej doske.

A rozdelíme na dieliky (cca 14-16 kusov).

 

 

Po 10-15 minútach odpočinku cesta necháme v hlbšej panvici rozohriať vyššiu vrstvu oleja.

Každý kúsok cesta v prstoch roztiahneme do tenkej placky.

Tip:

Cesto pri tvarovaní langošov môžete rozťahovať v prstoch, ale ľahšie je naolejovať plochý tanier a prstami na ňom cesto roztiahnuť. Nelepí sa ani k tanieru, ani k olejom potretým prstom.

 

 

A na panvici v horúcom oleji necháme usmažiť z oboch strán dozlatista.

Hotové langoše odložíme na tanier s papierovou utierkou, ktorá odsaje prebytočný tuk.

 

 

Potrieme ich kečupom alebo osolenou kyslou smotanou s pretlačeným cesnakom alebo len zmesou osolenej vody a pretlačeného cesnaku.

Na záver ich posypeme strúhaným syrom.

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn