Maďarské kokosové slimáky s polevou: Neopísateľne chutné pečivo, cesto jemné ako dych – aj po dvoch dňoch mäkučké!

Vynikajúce slimáky z maďarskej cukrárne - veľmi podobné našim škoricovým hniezdam, ale s kokosovou náplňou a mliečnym sirupom. Odkedy som ich vyskúšala, musíme ich mať aspoň raz za mesiac. Výborné aj na desiatu do školy. 

Vynikajúce slimáky z maďarskej cukrárne – veľmi podobné našim škoricovým hniezdam, ale s kokosovou náplňou a mliečnym sirupom. Odkedy som ich vyskúšala, musíme ich mať aspoň raz za mesiac. Výborné aj na desiatu do školy.

Potrebujeme:

2 bal. sušeného droždia

5 lyžíc kr. cukru

2 šálky teplého mlieka

3 vajcia

1 kopcovitá lyžica margarínu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/4 šálky oleja

1 kg pšeničnej múky hladkej

Náplň:

5 lyžíc masla alebo margarínu

1 čajová lyžička kr. cukru

1 balenie (100 g) strúhaného kokosu

Poleva:

2 šálky mlieka

1 šálka cukru

Postup:

V miske so zmiešame všetky prísady na cesto. Najskôr zmiešame prvé 3 prísady, potom ďalšie tri (margarín by mal byť rozpustený), nakoniec pridávame múku a miesime, kým sa cesto neprestane lepiť. Prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť asi po dobu 30 minút.

Zatiaľ si pripravíme náplň zmiešaním všetkým prísad.

Keď je cesto vykysnuté (zdvojnásobilo svoj objem), rozdelíme ho na dve polovice, rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme náplňou, zrolujeme a nakrájame na pásiky.

Ukladáme na vymastený plech s vyššími okrajmi tak, aby sa slimáky nedotýkali a necháme ešte podkysnúť asi 15-20 minút. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 25 minút dozlatista (každý, podľa skúseností s rúrou). Ešte horúce potierame mliečnym sirupom – na plameni si cukor rozpustíme v mlieku.

zdroj: coisasdevovo