plny-hrniec_transparent_negativ.png

Iné halušky už ani nerobím: 5-minútové maďarské halušky bez zemiakov a vajec, chutia fantasticky!

Výborný tip na halušky trochu inak - takto ultra jednoducho som sa ich naučila v Maďarsku a iné už nerobím. Vyskúšajte nahradiť zemiaky a vajcia jednou špeciálnou prísadou – taveným syrom. Sú výborné a pripravíte ich skutočne za 5 minút.

Výborný tip na halušky trochu inak – takto ultra jednoducho som sa ich naučila v Maďarsku a iné už nerobím.

 

 

Vyskúšajte nahradiť zemiaky a vajcia jednou špeciálnou prísadou – taveným syrom.

Sú výborné a pripravíte ich skutočne za 5 minút.

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

300 g polohrubej múky

600 ml vody

Ďalej budeme potrebovať:

 

 

asi 2-3 kocky syrokrému (prípadne syr v črievku asi 100 g)

Slaninku

Postup:

Do väčšej misy nasypeme oba druhy múky.

 

 

V strede urobíme jamku a nalejem do nej vodu.

Varechou miešame, kým nevznikne jednotné cesto.

Cesto by malo byť vláčne a jemné.

 

 

Moje odporúčanie je haluškové cesto nesoliť, aby sa nerozvarili vo vode.

Pomocou haluškovača hádžeme do vriacej vody.

Varíme krátko, asi len 5 minút.

 

 

Potom scedíme a ešte horúce premiešame s taveným syrom (halušky príliš dlho necedíme, aby si zachovali trochu vody).

Pridáme pár kvapiek masti, ktorá sa vytopila zo slaninky.

Dobre premiešame, dochutíme podľa chuti soľou.

 

 

Druhú várku môžeme urobiť napríklad ako klasiku s bryndzou a slaninkou.

Tieto halušky sú skutočne výborné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes