MAĎARSKÉ cestoviny s klobásou: Lacný a rýchly recept, celá rodina si chodila po dupľu!

Vynikajúci a rýchly obed za lacný peniaz, ktorý zasýti celú rodinu.

A čo je najlepšie, môžete si ho pripraviť už za 15 minút.

 

 

Skúste a určite nebudete ľutovať.

...

Tieto cestovinky sú veľmi chutné, lahodné a zľahka pikantné.

Množstvo cestovín upravte podľa počtu osôb, ktorým jedlo servírujete, toto množstvo vyjde na 2 porcie.

Potrebujeme:

200g jemne pikantnej suchej klobásy

300 g cestovín

2 PL oleja

1 konzervu paradajkového pretlaku

Konzervované kúsky paradajok

1 strúčik cesnaku

Nastrúhaný syr

Soľ

Korenie

Sterilizovaná zelenina (hrášok, kukurica)

Pálivá paprika

Postup:

Cestoviny dáme uvariť do vriacej osolenej vody.

 

 

Varíme, kým nie sú Al dente.

Zatiaľ pripravíme omáčku:

 

 

Klobásu si nakrájame na kolieska.

Cesnak nasekáme najemno.

 

 

Na panvici zahrejeme olej a orestujeme klobásku s jemne nasekaným cesnakom asi 2 minúty.

Pridáme paradajkový pretlak a nakrájané sterilizované paradajky – množstvo môžete upraviť podľa svojich preferencií.

 

 

Pridáme aj kúsok nadrobno nakrájanej pikantnej papriky.

Za stáleho miešania zmes varíme až pokým omáčka nezhustne.

Nakoniec pridáme aj sterilizovanú zeleninu.

 

 

Osolíme a okoreníme.

Teraz už stačí len zamiešať s cestovinami.

 

 

Nezabudneme posypať syrom.

Môžeme aj dozdobiť čerstvými bylinkami a  podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay