plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba variť ani zavárať: MAĎARSKÁ studená zmes do gulášu, omáčok aj na pizzu – vydrží celý rok!

Recept som našla na internete už asi 5 rokov dozadu a vyskúšala som, pretože je to veľmi jednoduché a potrebujete len 3 prísady.

 

 

Navyše, nemusíte variť a ani sa obávať o trvanlivosť.

Pokojne vám vydrží celý rok (teda ak sa nezje).

Čo sa týka používania, nám absolútne najviac chutí v domácom guláši, ktorému dodá táto zmes jedinečnú a vynikajúcu chuť.

 

 

Zmes je ale výborná aj na pizzu, do omáčok, polievok, alebo trebárs aj sama o sebe – napríklad na topinky.

Určite skúste aspoň pár pohárov, nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

2 kg paradajok

300 g cesnaku

50 g soli

Voliteľné:

 

 

Bylinky podľa chut

Koreniny podľa chuti

Pálivá paprika

Farebná paprika

Postup:

Cesnak očistíme.

 

 

Paradajky umyjeme a očistíme.

Potom pokrájame na štvrtinky.

Obe prísady zomelieme v mlynčeku na mäso.

 

 

Plníme do sterilizovaných pohárov.

Ja som si poháre ja viečka vyvarila.

 

 

Môžete ale skúsiť aj sterilizáciu v rúre

Ak ale nemáte čas, dá sa sterilizovať aj v mikrovlnke.

Moja babička mala špeciálny zlepšovák a každý vrchnák aj hrdlo pohára ešte potrela alkoholom.

 

 

Poháre stačí uložiť na chladnejšie miesto v dome (ja skladujem v komore).

Nemusíte sa obávať, že sa pokazia.

Cesnak a soľ sú skvelé konzervanty a vydržia pokojne 12 mesiacov.

 

 

Ja mám dokonca aj staršie poháre a nič im nie je!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes