Netreba variť ani zavárať: MAĎARSKÁ studená zmes do gulášu, omáčok aj na pizzu – vydrží celý rok!

Recept som našla na internete už asi 5 rokov dozadu a vyskúšala som, pretože je to veľmi jednoduché a potrebujete len 3 prísady.

Navyše, nemusíte variť a ani sa obávať o trvanlivosť.

Pokojne vám vydrží celý rok (teda ak sa nezje).

Potrebujeme:

2 kg paradajok

300 g cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g soli

Postup:

Cesnak očistíme.

Paradajky umyjeme, očistíme a pokrájame na štvrtinky.

Obe prísady zomelieme v mlynčeku na mäso.

Plníme do sterilizovaných pohárov.

Ja som si poháre ja viečka vyvarila.

Ak ale nemáte čas, dá sa sterilizovať aj v mikrovlnke.

Poháre stačí uložiť na chladnejšie miesto v dome (ja skladujem v komore).

Nemusíte sa obávať, že sa pokazia.

Cesnak a soľ sú skvelé konzervanty a vydržia pokojne 12 mesiacov.

Ja mám dokonca aj staršie poháre a nič im nie je!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay