Výborný recept na polievku z Maďarska. Je taká dobrá, že žiadne druhé jedlo už nepotrebujete. Robievala sa vždy počas zimy, asi preto, že sýta, zahreje a dodá energiu.
Potrebujeme:
100 g údenej slaniny
250 g bravčového mäsa
5 zemiakov
1 ks mrkvy
200 g húb
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ks petržlenu (koreň)
1 cibuľu
1 lyžičku mletej papriky
150 g pálivej klobásy
Pár lísktov ligurčeka
Halušky z múky a vody – recept nájdete TU.
Kyslú smotanu – pár lyžíc
Postup:
Na hrnci si opražíme na kocky nakrájanú slaninku. Potom ju vyberieme z panvici a na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a potom a pridáme aj bravčové mäso nakrájané na kúsky, papriku a opražíme tak, aby sa mäsko zatiahlo.
Pridáme papriku a teraz pridáme vodu tak, aby pokryla všetky suroviny, pridáme soľ a korenie, prikryjeme a necháme variť. Keď je mäsko mäkké, pridáme zemiaky, petržlen, mrkvu a necháme variť. Asi 10 minút pred koncom varenia pridáme aj smotanu, ligurček, nakrájané huby, nakrájanú klobásu a nakoniec nahádžeme aj halušky. Keď halušky vyplávajú na povrch, polievka je pripravená. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)