plny-hrniec_transparent_negativ.png

MAĎARSKÁ klobásová polievka: Práve som ju vyskúšala prvýkrát, ale ZARUČENE ju uvarím ešte veľakrát!

Vynikajúci recept na rýchlu maďarskú polievku.

 

 

Ak máte doma klobásku a 2 zemiaky, viete si ju pripraviť doslova za minútku.

Ideálna voľba na obed, keď nestíhate dlho vyvárať a máte chuť na výborné teplé jedlo.

My sme ju skúsili len raz a určite ju budeme variť pravidelne.

 

 

Polievku môžete ešte vylepšiť knedličkami, cestovinou alebo rozšľahným vajíčkom.

Prípadne môžete podávať s kyslou smotanou, je to len na vás.

Potrebujeme:

200 g papriková klobása

trochu oleja

300 g zemiaky

2 ks farebná paprika

2 KL mletá červená paprika

1,5 litre zeleninový vývar

2 strúčiky cesnaku

3 ks paradajka

1 KL oregano

1 KL mletá rasca

1 PL petržlenová vňať

podľa chuti soľ

podľa chuti mleté farebné korenie

Postup:

Klobásku nakrájame na hrubšie kolieska.

 

 

Krátko opražíme v hrnci na lyžici oleja.

Pridáme na kocky nakrájané papriky.

Pridáme aj na kolieska nakrájanú cibuľu a pór.

 

 

Dochutíme soľou.

Približne 5 minút pražíme.

Poprášime mletou červenou paprikou.

 

 

Prilejeme horúci vývar, vložíme prelisovaný cesnak.

Na miernom ohni varíme približne 10 minút.

Potom pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky.

Pridáme aj olúpané paradajky tiež pokrájané na kocky.

 

 

Dochutíme korením a soľou.

Varíme ďalších 15 minút.

Dochutíme oreganom a nasekanou vňaťou.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes