plny-hrniec_transparent_negativ.png

Maďarská kapustnica s kyslou smotanou: Táto kombinácia by mi nikdy nenapadla, no mala obrovský úspech – robím každý týždeň!

Spočiatku sa mi zdalo, že kombinácia kapusty a kyslej smotany bude chutiť prinajmenšom zvláštne. Rozhodila som sa však vyskúšať a spravila som dobre, táto polievka má u nás už svoje stále miesto. je absolútne dokonalá! 

Spočiatku sa mi zdalo, že kombinácia kapusty a kyslej smotany bude chutiť prinajmenšom zvláštne. My tak kapustnicu totižto nerobíme. Rozhodila som sa však vyskúšať a spravila som dobre, táto polievka má u nás už svoje stále miesto. je absolútne dokonalá!

Potrebujeme:

– 1 kg kyslej kapusty
– 200 g slaniny
– 200 g tenkej klobásky
– 2-3 cibule
– 1 šálka kyslej smotany 18%
– 1 lyžica múky
– strúčik cesnaku
– lyžička mletej papriky
– soľ

Postup:

Kapustu zlejeme z nálevu a ak je príliš kyslá, prepláchneme ju. Dáme do troch litrov vody a varíme.Slaninu nakrájame na kocky a opražíme spolu s nakrájanou cibuľkou v panvici bez tuku. Pridáme do varenej kapusty spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom. Varte na slabom ohni, kým kapusta nebude mäkká. Na konci varenia pridajte plátky klobásy, ochuťte soľou, a vmiešajte kyslú smotanu zmiešanú s múkou. Necháme pár minút prevariť, ochutnáme a môžeme podávať.

Môže sa podávať s chlebom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: przystole 

Najlepšie recepty na dnes