Teta z MAĎARSKA mi dala recept na najlepšiu GULÁŠOVÚ polievku na svete: Varím ju v najväčšom hrnci, aký doma máme!

Túto Polievku ma naučila moja teta a je fantastická.

Tajomstvo chuti je v prísadách, ktoré sú presne vyvážené a nesmierne chutné.

 

 

Potrebujeme:

2 cibule

...

1 veľkú lyžicu bravčovej masti

600 g bravčového alebo hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky

1 lyžicu mletej červenej papriky

1 malú konzervu paradajkového pretlaku

3 strúčiky cesnaku

1 červenú a jednu zelenú papriku

1 mrkvu

1 veľkú alebo niekoľko menších paradajok

2-3 zemiaky

2 bobkové listy

soľ

korenie

majoránka

rascu

údená paprika (korenie)

100 ml červeného vína.

1,5 litra horúceho vývaru alebo vody

1 feferónku

Postup:

Mäso si nakrájame na kocky.

 

Cibule nakrájame nadrobno a opražíme na masti.

Vložíme mäso.

Pridáme aj cesnak nakrájaný na malé kúsky.

 

 

Ppražíme zo všetkých strán.

Prelejeme červeným vínom.

 

 

Poprášime mletou paprikou a údenou paprikou.

Pridáme paradajkový pretlak, mrkvu na nakrájanú na kolieska.

 

 

Pridáme aj obidve papriky nakrájané na kocky.

Miešame.

Posolíme, okoreníme, pridáme rascu a majorán, necháme prevariť.

 

 

Zalejeme horúcim vývarom a varíme hodinu na veľmi slabo.

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a dovaríme.

 

 

Dochutíme a podávame.

Na zahustenie:

Ja na zahustenie používam zemiak. Jeden pridávam spolu s so všetkou zeleninou, on sa rozvarí a polievku zahustí.

 

 

Pre milovníkov pikantných polievok môžete variť spolu s kúskom feferónky.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay